Rólunk

Az egészség elérése és fenntartása nem kis feladat sem a betegnek, sem az orvosnak, gyógyítónak. Ahány ember, annyiféle betegség. De ugyanaz a betegség is másként jelenik meg sokszor egy-egy emberben, mert a szervezetén kívül hatással van rá a hozzáállása, a gondolkodásmódja, az elméje, az életközössége. Ahány ember, annyiféle típusú segítségnyújtásra van szükség.

Ebből a tapasztalatból kiindulva született meg az a cél, hogy olyan alapítványt hozzunk létre, amely segít az embereknek elérni és megtartani a testi-lelki-szellemi egészségüket függetlenül nemtől, vallástól, nézettől, kortól egyaránt. Egy hely, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőséget ennek elérésére, melyet tanfolyamokkal, előadásokkal, táborokkal, rendszeres programokkal (pl. közös meditáció, jóga, torna, környezetvédelmi tevékenységek végzése, stb..) kívánunk biztosítani.

2016-ban Kis-Vén László létrehozta a Harmónia az Egészségért Közhasznú Alapítványt. Mind a kuratóriumba, mind pedig a felügyelő bizottságba olyan emberek kerültek megválasztásra, akik azonosulni tudnak az elképzeléssel, a segítőkész, széles-spektrumú gondolkodással és a saját szakterületükön a tapasztalataik által hozzá tudnak tenni a működéshez, hozzájárulva így az alapítványi célok megvalósításához.

Kis-Vén Valéria a kuratórium elnökeként szakmai végzettségeivel és tudásával (közgazdász és angol nyelvtanári diploma, adótanácsadói, adószakértői, mérlegképes könyvelői végzettség) segíti az alapítvány gazdasági és szakmai vezetését, összefogva a szervezést és a célok megvalósítását. A kuratórium tagjai végzettségeiket és tapasztalataikat tekintve segítik az alapítványi célok eléréséhez szükséges tevékenységek szakmai hozzáértését és színvonalát.

Annak érdekében, hogy a helyhiány ne okozzon problémát, az idei évben az alapító és a kuratórium elnöke felajánlott egy általuk vásárolt ingatlant ingyenes használatra. Az alapítvány így ide helyezte a székhelyét és az előadások és programok, bemutatók és tanfolyamok is egyelőre itt kerülnek megrendezésre.

A jövőbeli célok között szerepel egy olyan központ létrehozása, ahol a célok megvalósítására megfelelő környezet és felszerelés áll rendelkezésre. Olyan ingatlant szeretnénk építeni, amely természetközeli környezetben helyezkedik el egy nagy területen, így biztosítva a nyugalmat, a kikapcsolódást, a rohanó élettől történő elvonulást.

Az épületen belül többek között tervezünk egy nagy közösségi teret, emellett kisebb helyiségeket, ahol különböző módszerekkel a hozzáértő szakemberek kezelési lehetőséget biztosítanak az őket megkeresőknek (a masszázstól elkezdve, a kineziológián át különböző mentális, spirituális módszerek használatával). Egy fitneszterem és kültéri fitnesz- és sportpálya a testi egészséget biztosítja majd, illetve a nagy terület különböző táborokra, elvonulásokra is lehetőséget adhat.

Ennek eléréséhez viszont rengeteg anyagi tőkére van szükség, melyet pályázatokból, a működés során végzett tevékenységek bevételeiből, illetve kapott adományokból szeretnénk biztosítani, ezért hálásan fogadunk minden támogatást, ami a cél eléréséhez hozzájárul, biztosítva ezzel a testi-lelki-szellemi egészséget mindenkinek, aki hozzánk fordul.